SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Akademi
Kamratskap – Kul – Kämpa – Kunskap

Öppen Extraträning - Information

IFK Göteborg Öppen Extraträning för flickor och pojkar 11 - 13 år födda 2012, 2011 och 2010.

 

För ambitiösa spelare, 11 - 13 år, som vill utvecklas ytterligare eller som på sikt vill börja spela i IFK Göteborg, erbjuder vi öppen extraträning vid ett antal tillfällen varje säsong. Träningarna är kostnadsfria och sker i samförstånd med spelarens ordinarie klubb. 

 

Spelaren måste ha ett godkännande från nuvarande klubb om att delta på denna öppna extraträning. Med det menar vi att du som vårdnadshavare pratar med spelarens tränare eller någon i klubbens ledning som godkänner att spelaren deltar i denna verksamhet. Öppenhet i all enkelhet. IFK Göteborg behöver inget intyg utan litar på att ni som vårdnadshavare har pratat med nuvarande klubb och att spelaren inte går på den öppna extraträningen i stället för den egna klubbens ordinarie verksamhet.

Om spelaren är intresserad av att byta klubb till IFK Göteborg så måste detta anges när ni anmäler spelaren. Om ni inte angett detta så är spelaren lika välkommen och detta val respekteras givetvis av IFK Göteborg.

Att byta klubb är en lång process. IFK Göteborg Akademi arbetar med få spelare. Då känner vi oss trygga med att kunna leverera kvalitativ träning till alla våra spelare. Vi tror heller inte på att brandskatta andra klubbar på spelare och att arbeta med mängder av spelare. Vår idé är att bidra med öppen verksamhet så att spelaren kan vara kvar i sin nuvarande miljö och ändå få känna på vår träning. IFK Göteborg har även skrivit under Göteborgs Fotbollförbunds Avsiktsförklaring och Övergångspolicy.

 

Läs gärna mer: Avsiktsförklaring och Övergångspolicy

Under de öppna extraträningarna bedömer instruktörerna hur spelaren genomför träningen enligt våra ledord: 4 K – Kamratskap – Kul – Kämpa – Kunskap. Naturligtvis väger kunskapen högt då vi arbetar med få spelare men det är inte på så vis att spelaren måste vara bäst just nu. Hög grundkunskap, ett stort intresse och en motivation att vilja lära sig mer är ändå ett måste.

Om det finns plats i något av våra lag och instruktörerna tycker att spelaren genomför träningarna bra enligt ovan bedömningsgrunder så kontaktar IFK Göteborg nuvarande förening och vårdnadshavare och bjuder in till provträning. Provträning görs alltid i överenskommelse med spelarens klubb.

 

Foto: Bildbyrån.

 

 

 
Våra partners